*gandul zilei* (9)

12 august 2012

Cand tineretea si frumusetea se duc, cand banii, puterea si functia se duc si ele, oamenii pot suferi ingrozitor, mai ales daca au pus semnul egal intre acesti factori si valoarea lor personala. Pana cand invata alte moduri de a trai, multi apuca pe calea alcoolului, se imbonlavesc, divorteaza, sunt deprimati sau se sinucid. Adeseori, acesti oameni au nevoie de ajutor din afara pentru a descoperi cum sa isi transforme viata.
Oamenii nu trebuie sa astepte pana la batranete pentru a-si descoperi valoarea interioara. Dincolo de orice dovada exterioara de succes, sensul si valoarea vietii sunt esentiale pentru existenta umana. Si, odata ce pretuim viata, putem experimenta propria desteptare spirituala.
Primul pas este o stima de sine inalta. Este o atitudine pe care o putem invata la orice varsta si este extrem de utila in special atunci cand am inaintat in varsta. De exemplu, invatarea sau detinerea unei stime de sine ridicate ne ajuta sa continuam sa descoperim resursele pe care nu le-am accesat inca. Putem pune in practica visele mai vechi, daca ni se par interesante, sau putem inventa unele noi. Suntem limitati doar de capacitatea noastra de a visa si de energia de care avem nevoie pentru a transforma visele in realitate.

Fragment din cartea: Arta de a fauri oameni
Autor: Virginia Satir

Cartea poate fi achizitionata de aici.

Programul  *Manifestare si Abundenta*  te ajuta sa-ti pui in practica visele mai vechi, daca ti se mai par interesante, sau sa manifesti unele noi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: